Üdvözli Önt a balatonkenesei Kreatív Kenese Egyesület!


A balatonkenesei Kreatív Kenese Egyesület olyan civil szervezet, melynek kiemelt célja Balatonkenese és térségének kulturális, társadalmi életének előmozdítása, valamint a szabadidősport és az aktív turisztika, előmozdítása, fellendítése.

Céljaink, melyekért dolgozunk:

- Szórakozási lehetőségek megteremtése

- A fiatalabb korosztály összefogásának elősegítése

- Rendezvények, tanfolyamok szervezése, lebonyolítása

- Az egyéni kezdeményezések támogatása

- Az épített és természetes környezet megóvása, szebbé tétele, igényes lakókörnyezet kialakítása

- Írott és elektronikus kiadványok készítése az információáramlás felgyorsítására

- Egészséges életmódot elősegítő szabadidős sportolás támogatása

- Kerékpáros turizmus térségi fejlesztését szolgáló kreatív ötletek megvalósítása

- Turisztikai szolgáltatások széleskörű biztosítása az ideérkezőknek, és az itt üdülőknek

- A környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységek támogatása

 


Köszönjük az SZJA 1% felajánlásokat! A 2017. adóévi felajánlásokról szóló hivatalos beszámolónkat itt megtalálja!

Vig András, elnök

2019.július 13.

 


Példaképünkről

Egyesületünk példaképe Ivád község polgármestere. Miért is? Észrevette, hogy kellene a faluban egy játszótér, ám a helyi költségvetéséből sajnos nem futotta a több milliós beruházásra. Így elindított egy cserét, melynek során adott tárgyakat elcseréltek mindig egy kicsivel értékesebbre. Később a Sláger rádió felkarolta a kezdeményezést, majd hamarosan összejött az építéshez szükséges összeg!

"Zászlóért játszóteret – Ivád különleges falufejlesztő ötlete

 Internetes csere-berével szerzett játszóteret a Heves megyei Ivád. Ma volt az avatás. A polgármester szerint akciójuk azt mutatja: összefogással sokminden elérhető.  Ivády Gábor, Ivád polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta, először egy asztali zászlót cseréltek el mindig egy kicsivel értékesebb dologra, például belga csokoládéra, faliórára, modemre, vagy tűzifára. 14 csere után jutottak el a játszótérig: egy országos kereskedelmi rádió másfél millió forintot érő hirdetéséért cserébe ajánlotta azt egy vállalkozás. Két másik cég egészítette ki az összeget 7 millió forintra.

 A csere három hónap alatt zajlott le, a játékokat pénteken vehették birtokba a gyerekek. Az akcióval az ivádi polgármester a kistelepülések rossz anyagi helyzetére akarta felhívni a figyelmet, valamint példát mutatni arra, hogy a nehéz helyzetből összefogással lehet kilépni.

 A polgármester azt mondta: a négyszáz fős falu költségvetéséből soha nem tudták volna megépíteni a játszóteret, amelyet Ivádon ötven gyerek használ majd. A csereakció azonban szerinte nem csak erről szól, hanem arról is, hogy a közösségi összefogás milyen eredményekre képes. Az akciónak alighanem lesz folytatása. A polgármester ugyanis felajánlott egy játékot a mindössze száz fős, Nógrád megyei Kutasónak. Abban bízik, akadnak követői, és hasonló csere-bere útján más kistelepülések is fejlődhetnek."

Forrás: boon.hu